Следвайте Гласове в Президентът Румен Радев ще се срещне днес от 10:30

...
Следвайте Гласове в Президентът Румен Радев ще се срещне днес от 10:30
Коментари Харесай

Президентът ще се срещне с кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС Николай Габровски

Следвайте " Гласове " в
Президентът Румен Радев ще се срещне през днешния ден от 10:30 часа с претендента на ГЕРБ-СДС за министър-председател Николай Габровски. Габровски би трябвало да предложи състав на Министерски съвет или да върне мандата несбъднат, оповестява Българска телеграфна агенция.

Екипът е съвсем подготвен с хора, които до един са високи експерти с положителни имена, сподели Габровски в петък и добави, че сам е избрал всички министри за мандата. 
Точно преди седмица, според конституционната процедура, Радев връчи на Габровскипървия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент. Тогава претендентът за министър председател съобщи, че ще постави всички старания, за да предложи кабинет, а Румен Радев сподели, че като първа политическа сила отговорността на ГЕРБ-СДСза сформиране на държавно управление е най-голяма.
През последната седмица Николай Габровски организира срещи с Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “, Демократична България “ и „ Български напредък “. „ Продължаваме Промяната “ и „ Възраждане “отказаха поканата на претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател.

В тази настройка ние не можем да подкрепим правителство с първия мандат, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов по време на диалозите на политическата групировка с Габровски.
„ Българска социалистическа партия за България “ също няма да поддържа кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС, заяви водачът на левицата Корнелия Нинова на срещата с претендента за министър председател.
От „ Български напредък “ изразиха готовност за разговор, а от Движение за права и свободи желаеха да чуят задачите, целите и персоналния състав на възможното бъдещо държавно управление.  
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
11 Дек 2022103811 Дек 202292211 Дек 202270411 Дек 2022255911 Дек 202226711 Дек 2022470КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022193409 Дек 202241508 Дек 202268924 Sep 20223336
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР